Do dii, uusi päivä uudet kujeet. Tänään aion olla kodin hengetär, aion leipoa sämpylöitä ja pojan toivomuksesta pullaa. Launtaita varten laitan hirvipaistin marinoitumaan. Sitten teen itselleni ja pojalle tottakai ruuan. Kuitenkin tämä kaikki pitää aloittaa ensi ruokakaupassa vierailusta. Samaan aikaan aion kopioida lasten levyjä tietokoneelle, jotta seuraavan kerran kun suunnittelen lasten tapahtumaa niin käy hiukan kätevämmin kuin viimmeksi. Eilinen lasten liikuntatapahtuma oli tosi jees, omastanikin mielestä, ei vain tilaajan puolesta!

Huomiseksi olen suunnitellut lähteä pojan kanssa uimaan Raksilaan ihan kaikessa rauhassa, ilman mitään kiirettä. Sieltä palatessa vuokrata leffan ärrältä ja levittää peitot ja tyynyt lattialle. Kaiken päälle uuniin ranskalaisia ja hornetteja. Olla ja nauttia. Isäntä liittyy joukkoon heti kun vain opinahjo antaa myöten.

Tänään äijäporukka lähtee taimistolle. Mies, poika ja miehen kaveri. Oma ukkelini on suunnitellut, yllättäen kaverinsa pihan ja sinne lähtevät äijä meiningillä hakemaan taimia.

Hää suunnitelmat etenee pikku hiljaa. Olen heti tyytyväinen kun isot linjat saadaan lytyä lopullisesti lukkoon. Kirkko on varattu; mikä tärkeintä ja juhlapaikka. Majoitus vaihtoehto näyttää nyt kerrankin tummaa vihreää valoa, ei enää niin hailakkaa ja epävarmaa. Tarkoitus olisi tarjota vieraille mahdollisuus majoittua Limingan Värminkosken leirintäalueelle. Siellä oli monenkokoista ja tasoista mökkiä. Tottakai sukulaisten ja tuttujen kannattaisi vuokrata yksi iso mökki kaikilla hienouksilla - tulisi kaikista halvimmaksi tai siis ihan kaikista halvimmaksi tulee majoittua meille, mutta eihän tänne  kaikki mahdu ja silloin joutuu osa pötköttämään patjoille. Kartoitamme myös vaihtoehtoja saisimmeko järjestettyä maja- ja juhlapaikan välille kyyditystä ettei vieraiden tarvitsisituota 15km matkaa liikkua taksilla. Noh, eihän tuo maaata kaatava matka kuitenkaan ole jos kimppakyyteihin suostuu. 

Yksi ainut iso epämääräinen tekijä on vielä ratkaisematta. Mistä löytää hyvän ja edullisen pitopalvelun. Mies ei ikinä muista kysyä catering puolen vastaavalta töissään, tuolloin saataisiin tarjoilijat/kokit jne. oppilastöinä. Aivan huippuvaihtoehto, kunhan mies nyt vain muistaisi...

Suhteilla pääsee loppujen lopuksi pitkälle.. Valokuvaaja ja morsiuskimpuntekijä (ja jos tulee kukka-asetelmia niin sama henkilö suunnittelee ne) on tiedossa. Bändi on varattu. Kaasot ja bestmanit on valittu. Kutsujen malli taitaa olla tiedossa. Vielä kun hääpuvun saa lyötyä lukkoon niin hyvä tulee.

Koskahan ystäväni tympääntyvät tähän ainaiseen samaan puheen aiheeseen? *naurua*.